het late voorjaar


het late voorjaar 1.0

het laatste deel, het einde van het voorjaar

Algemene voorbeelden


Deze plant moet het wel hebben van haar blad want de groenbruine bloemetjes, die in het late voorjaar verschijnen, zijn niet spectaculair.

De Standaard,

Maaltijden in de Heurigen-restaurants zijn in de vorm van buffetten. De bekendste Heurigens, in het deel van Wenen dat Grinzing heet, horen in het late voorjaar en de zomer tot de vaste pleisterplaatsen van de touringcars.

NRC,

het late voorjaar 2.0

het laatste deel, het einde van een bepaald voorjaar

Algemene voorbeelden


Het resultaat van het onderzoek [...] wordt in het late voorjaar of de vroege zomer verwacht.

Meppeler Courant,

het late voorjaar 3.0

voorjaar waarin de weersverbetering verhoudingsgewijs laat in het jaar inzet; voorjaar waarin het weer later dan verwacht zachter wordt

Algemene voorbeelden


Tussen een 'vroeg' en een 'laat' voorjaar kan wel zes weken tijdsverschil zitten. In een laat voorjaar (zoals in 2003) begint dan eind april voor zeer veel planten tegelijk de bloeiperiode, maar in een vroeg voorjaar (zoals in 2000) wordt de bloei van deze soorten over een langere periode 'uitgesmeerd' zodat beduidend minder soorten tegelijk bloeien.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kreta,

Ondanks late voorjaar veel mest afgezet. Dit voorjaar is er naar verwachting een vergelijkbare hoeveelheid mest uitgereden dan vorig jaar, ondanks dat het seizoen door het slechte weer pas laat begon.

http://www.boeren.nu/topic/11023/,